Menu Bemmels

afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 26 augustus kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur het volgende menu afhalen: gevulde champignons met spek en gebakken aardappels én 'n toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 te Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te brengen!

"Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via tel. 088 2552555.

Het ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wil van den Hurk (tel. 088 2552550)."

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'Activiteiten'.

Repair Cafés

Lingewaard

LINGEWAARD -In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

Binnenkort organiseert SWL weer een Repair Café in Lingewaard. Je kunt op de volgende locatie terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee: Woensdag 28 augustus van 10.00 – 12.30 uur in het Hof van Breunissen (Kloosterplein 4) in Gendt.

De data van de andere kernen staan op www.swlingewaard.nl onder 'Activiteiten'. "Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is."

Meisjesvereniging Dymphna start

HAALDEREN - Na een gezellige en zeer geslaagde kampweek was het even stil rondom de gidsen in Haalderen. Gelukkig gaat na de zomervakantie de gidsen weer van start en worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd.

"De gidsen start in week 35. Ben je nog geen lid? Kinderen vanaf zes jaar en die in groep 3 zitten van de basisschool zijn van harte welkom. Op vrijdag 23 augustus om 19.00 uur worden zowel huidige leden als nieuwe leden verwacht voor het inschrijven bij ons clubgebouw (achter De Tichel) in Haalderen. De kinderen krijgen dan direct te horen op welke dag zij gidsen hebben en wie haar leiding zijn."