(foto: RonMoes_fotograaf)
(foto: RonMoes_fotograaf) Foto: RonMoes_fotograaf

Inspiratiedag in Zandse Kerk: 'Afscheid en Gedenken'

HUISSEN - Na een succesvolle eerste editie in 2017 vindt op zondag 15 september voor de tweede maal de Inspiratiedag 'Afscheid en Gedenken' plaats in de Zandse Kerk in Huissen.

Tussen 11.00 en 16.00 uur wordt u laagdrempelig geïnformeerd over de mogelijkheden rondom afscheid nemen en gedenken. Zeker wanneer u dit niet direct nodig heeft, is het aan te raden om een kijkje te komen nemen en u te laten inspireren door de vele mogelijkheden die er zijn. Tegenwoordig zijn uitvaartwensen heel divers en persoonlijk; in de zoektocht naar passende diensten en producten kan de inspiratiemarkt ondersteuning bieden. Van uitvaartkisten tot bloemsierkunst, van informatiestands over erfrecht tot rouwverwerking; het is allemaal te zien en te ervaren. Speciale aandacht is er dit jaar voor de periode ná een afscheid, waarin het gedenken centraal staat. Vele gedenkbeelden, assieraden en herinneringsobjecten zijn tijdens de inspiratiedag te bewonderen. De dag wordt muzikaal omlijst door twee concerten van het Donatuskoor uit Bemmel.

De inspiratiedag wordt georganiseerd door Aster uitvaartzorg en 'Bloesem: huis van afscheid' in samenwerking met stichting De Zandse Kerk. Zeer regelmatig vinden uitvaarten plaats in De Zandse Kerk, als vertrouwde plek voor inwoners van Huissen én daarbuiten. Om de mogelijkheden van een uitvaart in De Zandse Kerk toe te lichten, zijn er tijdens de inspiratiemarkt enkele informatiemomenten, waarin Sstichting De Zandse Kerk hier verder op in gaat.

(Zandse Kerk, 15 september 11.00 – 16.00 uur. De koffie staat voor u klaar, van harte welkom! Meer informatie? www.aster-uitvaartzorg.nl, bereikbaar via 026 2022388)