Rommelmarkt Gendt (foto: St. Caecilia / Albert Berns)
Rommelmarkt Gendt (foto: St. Caecilia / Albert Berns)

Grootse overdekte rommelmarkt in Gendt

GENDT - Na het geweldige succes van de eerste twee edities zal er ook in 2019 een grootse, overdekte rommelmarkt plaatsvinden in zaal Providentia in Gendt.


Boeken, cd's, dvd's, lp’s, speelgoed, huishoudelijke artikelen, serviezen, computerapparatuur, gereedschap, verzamelingen, antiek, fietsendragers, tv's, dvd-spelers, koffers, lampen, kerstspullen, legpuzzels, fitness-apparatuur, curiosa et cetera. Te veel om op te noemen!

"Wil je jouw verzameling compleet maken of ben je specifiek naar iets op zoek? Je bent welkom."
De opbrengst van de rommelmarkt komt ten goede aan harmonie Sint-Caecilia Gendt.
De rommelmarkt vindt plaats op zondag 29 september van 10.00 tot 16.00 uur in Providentia, Dorpstraat 5 in Gendt. Ruime (gratis) parkeergelegenheid aanwezig.

KBO-koffieochtend over 'Wat is Visio?'

HUISSEN - Op dinsdag 1 oktober is er weer een koffieochtend van KBO Huissen voor de ouderen van Huissen. Deze vindt plaats in Mea Vota aan de Boskoop Glorie 33 in Huissen. De inloop is vanaf 09.30 uur en het programma begint om 10.00 uur. Het onderwerp van deze ochtend is "Wat is Visio".

Visio is het expertisecentrum voor blinden en slechtzienden. Visio doet onderzoek naar verschillende soorten hulpmiddelen die blinden en slechtzienden kunnen gebruiken in hun dagelijks leven. Verder begeleidt Visio cliënten bij zaken als mobiliteit, huishouden en andere activiteiten. Omgaan met een visuele beperking is niet makkelijk. Medewerkers van Visio staan klaar voor een gesprek.

Op oudere leeftijd gaat het zicht vaak achteruit. Daarom wil Visio graag voorlichting geven aan ouderen over de mogelijkheden om hiermee om te gaan. Tijdens de voorlichting wordt verteld over: Slechtziendheid, wat betekent dat? Verschillende oogaandoeningen. Wat doet Visio? Welke hulpmiddelen zijn er? Natuurlijk is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.