Moss tekent het eerste boek voor kinderburgermeester Salma Bensiali. (foto: Jessica Joosten)
Moss tekent het eerste boek voor kinderburgermeester Salma Bensiali. (foto: Jessica Joosten) Jessica Joosten

Kinderboek van dierenarts begon in Bemmel

BETUWE - Dierenarts Moss Tijssens, schreef het kinderboek ‘Sjef de Kliniek, de hond van de dierenarts’. Het idee begon in Bemmel bij de oude dierenkliniek Lingewaard, waar Moss destijds werkzaam was.

Afgelopen woensdag werd het eerst exemplaar overhandigd aan Salma Bensiali, de kinderburgermeester van de gemeente Overbetuwe. Kinderen en grote mensen, dierenartsen, paraveterinairen, vrienden en familie luisterden aandachtig naar het verhaal van Moss over de geboorte van het boek.

Met het boek wil Moss graag haar ervaringen vanuit de dierenartsenpraktijk overbrengen aan kinderen. Kinderen leren meer over de liefde en de zorg voor dieren en de ins en outs van de diergeneeskundige door in het boek te duiken en te luisteren naar Sjef. “Ik wil niet op de stoel van de juf of de dokter zitten”, vertelt Moss. “Juist door een gewoon leesboek te schrijven, waar de feiten wel in kloppen, leren de kinderen zonder dat ze het zelf in de gaten hebben.”

De waargebeurde verhalen worden verteld door de hond Sjef, de hond van de dierenarts. Sjef is altijd bij Dierenkliniek Lingestaart en bekijkt daar vanaf zijn geruite kussen de gebeurtenissen die zich afspelen in de spreekkamer. Cliënten van dierenkliniek Lingewaard zullen zich Sjef zeker nog herinneren.

Vanaf eind september is het ‘Sjef de Kliniek, de hond van de dierenarts’ verkrijgbaar voor 19,50 euro via Bol.com. ISBN 9789082232196. Uitgegeven in hard cover, 116 pagina’s, geïllustreerd door Dorien Renée, uitgeverij CIP.

Afbeelding