185 maal een naam:

om te herdenken

HUISSEN - Donderdag 19 september was het zover.In Huissen kon een groot tweezijdig paneel geplaatst worden. Op het paneel staan 185 Huissense slachtoffers van de periode 1940-1945.

Binnen het project 'Rivierengebied Herdenkt' heeft het Exoduscomité een aantal thema's voorgedragen. Honorering gaf mogelijkheden om gelden ten goede te laten komen aan het Comité Herdenking 2 oktober. Oproepen om foto's van slachtoffers uit WO II leverden tientallen gezichten op bij de namen van slachtoffers. Hierbij werkten drie partijen intensief samen. Dat waren de Historische Kring Huessen, Stichting Gedenkpark Huissen Stad en het Exoduscomité.

Tussen de slachtoffers waren ook tientallen slachtoffers van elders. Met name in september 1944 ving Huissen zelf vluchtelingen op. Er zijn zodoende ook slachtoffers uit Nijmegen, Elst, Elden en Arnhem. Iedere bezoeker zal het markante paneel opvallen. Daarmee is het wellicht aanleiding om stil te staan bij wat gebeurd is en de vrede waarin we leven.

Foto's blijven welkom. Neem daartoe contact op met één van de genoemde organisaties. Op woensdag 2 oktober zal de grote herdenking van het drama uit 1944 plaatsvinden. Het paneel zal dan tot het concert van de Johan Willem Frisokapel op 4 oktober nabij de toren worden geplaatst. Jan Terlouw is gastspreker. Ieder is van harte uitgenodigd naar deze bijzondere herdenking te komen bij de Stadskerk in Huissen, aanvang 19.00 uur, gevolgd door een informeel samenzijn. Bedrijven als BordBusters en Maters worden bedankt voor hun support. Info: www.huessen.nl en www.exodushuissen.nl.