Zoontje Quintin (3) met turnjuf Silke tijdens peutergym. (foto: Carine Besselink)
Zoontje Quintin (3) met turnjuf Silke tijdens peutergym. (foto: Carine Besselink) Carine Besselink

Krijgt turnvereniging SG Lingewaard

nu wèl of geen nieuwe turnhal?

HUISSEN - Turnvereniging Recreatie Sport Lingewaard https://rs-lingewaard.nl/ heeft per 1 juli 2020 geen turnzaal meer. Ze maken nu gebruik van de gymzaal in het gebouwencomplex van de oude Aloysiusschool, maar dit wordt afgebroken. Gemeente Lingewaard houdt de turnvereniging in spanning over waar ze na die tijd terecht kunnen.

Een definitieve oplossing is er nog niet. Gemeente Lingewaard is aan het nadenken over een tijdelijke accommodatie, zoals sporthal De Brink op De Zilverkamp. Maar De Brink wordt te zijner tijd opgeknapt en dan zal RS Lingewaard opnieuw zonder gymzaal zitten. Plaats op het terrein van RKHVV is er wel voor een turnhal, maar gemeente Lingewaard heeft geen concrete stappen gemaakt om dit ten uitvoer te brengen. Voor de medewerkers van de turnvereniging en voor de ouders van de kinderen die gym- en turnles volgen, maar vooral voor de kinderen zelf blijft het dus onzeker of ze volgend jaar nog lekker kunnen blijven sporten. En dat terwijl de rijksoverheid stelt dat voor kinderen van 4 tot 18 jaar de volgende beweegrichtlijn geldt: 1. Bewegen is goed, maar meer bewegen is nog beter. 2. Doe minstens elke dag een uur aan matig intensieve inspanning, zoals fietsen, wandelen of zwemmen. Langer, vaker of intensiever bewegen is nog gezonder. 3. Doe minstens driemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, zoals springen, dansen of krachtoefeningen. 4. Voorkom veel stilzitten.

Nu maar hopen dat de gemeene zélf niet te lang blijft stilzitten en de turnvereniging op korte termijn voorziet van een mooie turnhal.

Quintin met turnjuf Silke tijdens peutergym. (foto: Carine Besselink)
Quinti (3) tijdens peutergym. (foto: Carine Besselink)