Gasten Zonnebloem Doornenburg. (foto: Geert Burgers)
Gasten Zonnebloem Doornenburg. (foto: Geert Burgers)

Zonnebloem Doornenburg op het water

DOORNENBURG - Eindelijk was het dan zover. Zonnebloem Doornenburg ging met meer dan honderd gasten een dagje uit met de boot.

Vooraf waren onze zonnebloemgasten reuzebenieuwd waar de reis heen zou gaan. Want dat was een verrassing en ook wat er zou gebeuren. Het opstappen aan de steiger aan De Sterrenschans was voor velen toch wel spannend. Omdat het water laag stond, was de loopplank toch steil om aan boord te komen. Maar met veel goede handen van de vrijwilligers kwamen ze allemaal goed aan boord. De gasten waren allen mooi op tijd en de afvaart kon beginnen.

De voorzitster heette iedereen welkom, en vertelde waar we heen zouden varen; het bleek naar Duitsland. Gelukkig bleek iedereen zijn paspoort bij zich te hebben, dus op naar Rees. Het weer was mooi en er werd genoten van alle bekende dingen die er voorbij kwamen. Onder het genot van koffie met gebak kwam de stemming er al goed in. Omdat De Zonnebloem dit jaar 25 bestaat was er gezorgd voor een stukje muziek aan boord, 't kum goed'. Het bracht gelijk sfeer met liederen die de gasten konden meezingen. Onder het genot van een lekker drankje werd er ook nog gedanst. Ook was er een heerlijke lunch en de gezelligheid was te proeven. Er werd een verloting gehouden, en voor elke gast was er een prijs. Omdat sponsoren een financiƫle bijdrage hadden gegeveven, werd dit een geweldige geslaagde dag. Aan het einde nog een polonaisse om af te sluiten.

De gasten kunnen tevreden terugkijken op deze mooie dag. Er zal nog veel over na gepraat worden over deze mooie boottocht.