Cantor Herman Schimmel (links) en Leo Scheltinga, tekstschrijver. (foto: Gerdine Dijkstra)
Cantor Herman Schimmel (links) en Leo Scheltinga, tekstschrijver. (foto: Gerdine Dijkstra)

Protestantse Cantorij Huissen bestaat 40 jaar

HUISSEN - De protestantse cantorij in Huissen bestaat dit jaar 40 jaar. In de kerkdienst van 6 oktober wordt aandacht besteed aan dit jubileum. Tijdens de dienst, die om 10.00 uur begint, zingt de cantorij een lied dat speciaal voor deze gelegenheid is geschreven.

Leo Scheltinga, een van de leden van de cantorij, schreef voor deze gelegenheid het lied ‘De Sterren van de Hemel’. De cantor/organist van de kerk Herman Schimmel heeft het lief op muziek gezet. Een zinnetje dat steeds weer terugkomt in dit lied is ‘Zing de Eeuwige, zing van top tot teen’. “Gelukkig is zingen een belangrijk onderdeel van onze zondagse kerkdienst en de cantorij ondersteunt de kerkgangers bij het zingen van die liederen. Daarom is de tekst van dit lied ook zo goed getroffen”, zegt cantor Herman Schimmel.

Tenor Leo Scheltinga is vanaf het begin lid van de cantorij. “We zijn ooit met de voltallige cantorij naar Brandenburg geweest en hebben daar in een heel mooi kerkje in Plaue in de kerkdienst gezongen. Hieraan bewaar ik hele goede herinneringen”.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. 'De muziek is eenvoudig, deelname is gratis en er is oefenmateriaal beschikbaar voor de leden. Je mag rustig op vrijdag binnenlopen om kennis te maken', zegt Herman Schimmel. De protestantse cantorij heeft nu ongeveer 16 leden en oefent in de protestantse kerk aan het Raadhuisplein, iedere vrijdag van 19.00 tot 19.45 uur.

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 6 oktober, 10.00 uur. Voorganger ds. Matthijs Glastra. Vrijdagmiddag tussen 14 en 16 uur inloop. Toegang vrij.