'Torkest' uit Huissen. (foto: Geert-Jan Jurjus)
'Torkest' uit Huissen. (foto: Geert-Jan Jurjus)

Bevelander Cultuurdag

in 'De Buitenpoort'

HUISSEN - In 1980 gestart met groots opgezette Bevelander Jaarfeesten die toen drie volle dagen in De Hoeve in Huissen duurden met onder andere een zangfestival, middag voor de senioren, carrousel rijden, cultuurprijsuitreikingen en muziek van vele orkesten uit binnen en buitenland. Jaren later deden de Bevelanders het wat rustiger aan en vielen er wat dagen af. Bezoekers moesten ook keuzes maken.

Maar het hoofdfeest is gebleven met steeds weer afwisselende artiesten als Peter Sluiter, Dick van Altena, Piratenkoren uit Angeren en Huissen en Flash-Back. Ook de Cultuurprijs was al die jaren een blijvertje.

Op zondag 6 oktober in zalencentrum De Buitenpoort aan de Helmichstraat 1 in Huissen is het weer zover. Vanaf de inloop om 13.30 uur volgt er vanaf 14.00 uur een mooi programma met muziek van De Bevelanders zelf, afgewisseld door blaasmuziek van Torkest. Een mooi orkest dat niet schroomt om top 40 nummers in haar repertoire op te nemen. Zij geven bij zeer veel culturele activiteiten acte de présence en zijn daardoor niet meer weg te denken in Huissen. De uitreiking van de Cultuurprijs door wethouder Theo Janssen geschiedt rond 16.00 uur. Met een grootse finale van de beide orkesten, ‘Bevelanders’ en ‘Torkest’, wordt de Cultuurdag afgesloten rond 18.00 uur.

Het belooft weer een gezellige middag te worden, die begint met een gratis kopje koffie of thee. Het bijna 50 jarig blaasorkest uit Huissen en het bestuur van De Bevelander Fanclub hopen een ieder te verwelkomen op zondagmiddag 6 oktober. Informatie: www.debevelanders.nl of 06 51779147.