Bezoek zandsculpturen Zonnebloem Gendt. (foto: N. Pinta)
Bezoek zandsculpturen Zonnebloem Gendt. (foto: N. Pinta)

In de bus op pad

met Zonnebloem Gendt

GENDT - 17 september togen we met een bus vol gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem Gendt op pad. De buschauffeur had het goed voorzien en had geregeld dat we een extra aanhangwagen hadden voor de rolstoelen. Daarnaast was de bus voorzien van een tillift, zo konden een aantal gasten die geheel rolstoel gebonden zijn ook een dagje mee op pad.

De reis ging allereerst naar de Passieflorahoeve in Harskamp. Daar werden we hartelijk ontvangen met koffie en gebak en werd ons het een en ander verteld over de tuinen en in het bijzonder de vlindertuinen. Gelukkig piepte de zon door het wolkendek en werd het iets warmer, zodat de vlinders actief werden. Onze gasten genoten intens. We stapten weer in de bus en reden verder naar Garderen voor een bezoek aan de zandsculpturen. Allereerst hebben we genoten van een heerlijke lunch en vervolgens kon een ieder op pad om op z’n eigen manier de zandsculpturen te bewonderen. De beelden varieerden van de Nachtwacht, tot vader Abraham, tot een prachtige wand in de tropen met een ware speurtocht naar alle dieren die er in afgebeeld waren.

Het was een heerlijke dag, mede doordat de chauffeur tijdens de busreis van alles vertelde over wat er te zien was en ons heel goed heeft geholpen. Daarnaast willen we de vrijwilligers voor één dag nogmaals bedanken voor hun hulp.

Mocht u nou interesse hebben in het vrijwilligerswerk van de Zonnebloem en willen weten wat dit nou precies inhoud, neem dan vrijblijvend contact op met José Joosten, 421670 of via mailadres: zonnebloem13@gmail.com.