(foto: Foto Van Eimeren Huissen)
(foto: Foto Van Eimeren Huissen) Foto:

Verwoest en herbouwd Huissen

HUISSEN - 'Verwoest en herbouwd Huissen' is de titel van de nieuwste publicatie van de Historische Kring Huessen. Dit boek is het resultaat van de samenwerking tussen drs. Jan Zweers, Henk van Eimeren en Wim Woudt.

De ondertitel 'Een wandeling door verwoest en herbouwd Huissen (1943-1945) – 2019' geeft de inhoud van dit boek weer. De lezer wordt meegenomen door het verwoeste Huissen met daarnaast de herkenningspunten op de recente foto's van 2019. De inleiding bestaat uit een korte kroniek van de gebeurtenissen in Huissen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Het boek eindigt met een overzicht van gedenkstenen, panelen en kunstwerken die betrekking hebben op de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog in Huissen.
Het boek wordt woensdag gepresenteerd na afloop van de herdenking van het bombardement op Huissen op 2 oktober rond 21.00 uur in de oude raadszaal aan de Lange Kerkstraat in Huissen. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan voormalig commissaris van de Koningin dr. Jan Terlouw. De toegang is gratis. Het boek is vanaf half oktober te koop in het Stadsmuseum Hof van Hessen en bij Foto Van Eimeren aan de Langestraat. De verkoopprijs is 12,50 euro. Leden van de Historische Kring Huessen krijgen het boek gratis thuisgestuurd.