Buren aan de koffiepauze tijdens het opschonen van de straat.
Buren aan de koffiepauze tijdens het opschonen van de straat.

De schoonste straat

van Lingewaard!

HUISSEN - Op zaterdag 28 september was het weer nationale Burendag. Aanleiding voor de bewoners van de Kennedystraat in Huissen om samen aan de slag te gaan.

Er werd een opschoondag georganiseerd. Iedereen was vanaf 9.00 uur bezig om de straat schoon te maken. Stoepen en brandgangen werden aangepakt, tuinen netjes gemaakt en struiken gesnoeid. De straat is verfraaid met mooie bloemen en planten. Er is ook een stuk gemeentetuin geadopteerd en hier hebben de bewoners een prachtige tuin van gemaakt, die zij dan zelf onderhouden. In het voorjaar worden er nog weidebloemen in gezaaid voor het behoud van de bijen en andere insecten. Ook was er gelegenheid om overtollige huisraad af te voeren in een ter beschikking gestelde container. Ook hier werd volop gebruik van gemaakt.

Na al dat harde werken is het tijd om samen te komen en te ontspannen. Elk deelnemend gezin verzorgde een gerecht of wat te drinken en zo werd er uiteindelijk gezamenlijk gegeten. Van hutspot tot baklava, van nasi tot monchoutaart als toetje, er was van alles om van te smullen.

Buren die elkaar beter leren kennen en begrijpen, dingen delen, oudere alleenstaande buurtbewoners, die uit hun huis kwamen en genoten van deze activiteiten en de gezelligheid. Kortom, alles waar een Burendag voor bedoeld is.

De bewoners genieten van hun schoonste straat en praten nog na over alle gezelligheid, inzet en samenwerking tijdens deze geslaagde Burendag 2019. Op naar Burendag 2020.

Buren bezig met het verfraaien van de geadopteerde gemeentetuin.
Buurtgenoten samen aan de slag met het schoonmaken van stoepen en snoeien van heggen.