Rustplaats tijdens een rit. (foto: Johan Kuster)
Rustplaats tijdens een rit. (foto: Johan Kuster)

De Snertrit van de Angerse Oldtimer Club

ANGEREN - Op zondag 13 Oktober rijdt de Angerse Oldtimer Club de Snertrit. Dit is de laatste rit van het seizoen 2019. Vanaf 9.30 uur kunnen de deelnemers zich inschrijven bij clubhuis De Letste Stuyver in Angeren aan de Molenstraat 6.

Danielle en Gerben hebben dan de koffie klaar. We gaan er vanuit dat de weersomstandigheden aan onze verwachtingen zal voldoen. De rit-uitzetters hebben er weer veel werk van gemaakt om de deelnemers een leuke rit te bezorgen. Ook op de pauze plaats is weer wat te bezichtigen. Bent u in het bezit van een oldtimer en geen lid, kunt u zich aanmelden en gewoon meerijden. Bij deelname aan de Snertrit dient u zich aan te melden via telefoon bij Johan Kuster (06 13189274 of via mail info@angerseoldtimerclub.nl). Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 10 oktober. Dit om de organisatie goed te laten verlopen met het weten van het aantal deelnemers.

Ook toeschouwers en uitzwaaiers zijn 's morgens welkom bij het clubhuis. De deelnemers vertrekken rond 10.30 uur. 's Middags zijn de deelnemers tussen 15.00 en 16.00 uur weer bij het clubhuis. Gerben en Danielle hebben dan de snert (erwtensoep) met worst klaar. Onder het genot van een drankje en belevenissen wordt de dag afgesloten. Het buitenseizoen 2019 van de Angerse Oldtimerclub is dan afgesloten.

Korenavond in De Leemhof

GENDT - Gemengd koor Jubilate presenteert op zaterdag 12 oktober een gezellige en afwisselende korenavond in De Leemhof, Dorpstraat 1 in Gendt.

Jubilate zingt met dirigent Marcus de Haard een selectie uit hun repertoire, met aan de piano Aline van de Sant. Bovendien kan men genieten van twee gastkoren: Gospelkoor Promises uit Huissen onder leiding van Marieke Peters en Het Hooge Bongertkoor uit Zevenaar met hun dirigente Diane Hidding en pianist Gerard van der Heijden.

Wat zijn de verschillen tussen de drie koren? Zijn er ook overeenkomsten? Welk koor heeft ieders voorkeur? Oordeel zelf op 12 oktober om 19.30 uur in De Leemhof. De toegang is gratis! Ook wordt er geen bijdrage gevraagd aan het einde van de avond. Er is wel een verloting in de pauze en zoals bij Jubilate gebruikelijk is, zijn er mooie prijzen te winnen.

Het is al bekend, dat Jubilate op zaterdag 21 december een kerstconcert geeft in de NH kerk in Gendt. Vanwege het mooie programma en het enthousiasme van de koorleden, de gastzangers en de begeleidende blazers, is besloten om dit prachtige concert ook uit te voeren op vrijdag 20 december.