Van links naar rechts: Bart Derksen, Dorinne van Driel, Theo Ebben, Marten van der Ploeg, Bart en Annemarie Huting. (foto: Ans Dominicus)
Van links naar rechts: Bart Derksen, Dorinne van Driel, Theo Ebben, Marten van der Ploeg, Bart en Annemarie Huting. (foto: Ans Dominicus)

Terugblik bij het damesplatform Huissen

HUISSEN - Veilig, fit en vrolijk ouder worden, was een leuke, leerzame avond die begon met een korte inleiding van fysiotherapeut Marten van der Ploeg. Marten is al dertig jaar actief als fysiotherapeut in Angeren.

Daarna volgde de eerste presentatie door Theo Ebben deze ging over veilig fietsen op een e-bike in samenwerking met Fietsenwinkel Ouwerling en Rijwielhuys Lingewaard. Theo is leverancier van fietsonderdelen en wist veel over de veiligheid te vertellen. Het op en afstappen en de goede maat van de fiets is heel belangrijk, zo vertelde hij. Na deze demonstratie was het tijd voor wat beweging. Gymdocent Annemarie Huting had verschillende leuke oefeningen die de dames in de zaal volop mee bewogen. Na iedere spreker gaf Annemarie een sessie van vijf minuten bewegen.

De volgende spreekster was Drs. Dorinne van Driel. Zij is psycholoog en sprak over de angst, dementie, tegen de dag op zien en niet te kunnen genieten. Het advies van Dorinne was om iedere dag te proberen om met iemand te spreken, even de deur uit te gaan ondanks de angst of depressie. Na dit best wel zware onderwerp was daar weer Annemarie die de dames in beweging bracht.

Na de pauze waarin Bart en Theo leuke kortingsbonnen uitdeelden, was het de beurt aan Marten van der Ploeg. Op een humoristische wijze kwamen we erachter welke spieren het meeste effect hebben. En die zitten in de boven benen. Als je nu op het toilet tien keer gaat zitten en staan dan heb je de hele dag al een goede oefening, zei hij. De dames zagen dat al helemaal voor zich natuurlijk. Al met al was het een mooie avond met dank aan alle medewerkers die deze avond tot een succes maakten.