Icarusblauwtje. (foto: Wankja Ferguson)
Icarusblauwtje. (foto: Wankja Ferguson) Wankja Ferguson

Groei&Bloei-lezing

'Natuurrijk en diervriendelijk Tuinieren'

ARNHEM - Groei&Bloei Arnhem organiseert ook dit jaar weer diverse activiteiten. Op www.arnhem.groei.nl staat volledige programma.

De eerstvolgende lezing is op maandag 21 oktober in De Molenplaats Sonsbeek 20.00-22.00 uur: ‘Natuurrijk en diervriendelijk tuinieren’ door Wankja Ferguson, landschapsecologe, tuinontwerpster en ecologisch hovenier. Het gaat slecht met de biodiversiteit, met insecten maar ook vogels en andere dieren.

Wel eens gehoord van een klaver-, kattenstaart- of klokjesdikpoot, of een vosje, grote wolbij, een oranje tipje, een icarusblauwtje of een hooibeestje? Weet u hoe deze insecten óók meehelpen aan het behoud van vogels en andere hogere dieren?

De laatste vijftien jaar heeft Wankja zich verdiept in dagvlinders en wilde bijen en de planten die ze nodig hebben. Ze kijkt naar de ecologische verbanden tussen vlinders en vogels en bestuiving en vogels. Ze onderzoekt met welke planten op welke plek je een uitstekende bijdrage kan leveren aan de wilde bijensoorten en dagvlinders en daarmee bijvoorbeeld ook aan vogels en vleermuizen.

De lezing wordt gehouden in De Molenplaats Sonsbeek (voorheen Bezoekerscentrum) aan de Zijpendaalseweg 24a in Arnhem. Voor leden van Groei & Bloei is de toegang tot de lezing gratis, inclusief een kopje koffie/thee. Niet-leden betalen vijf euro. Alle activiteiten staan op www.arnhem.groei.nl.