Jaarvergadering supporters-

vereniging GVA

DOORNENBURG - De supportersvereniging van voetbalvereniging GVA uit Doornenburg houdt op vrijdag 1 november haar jaarlijkse vergadering.

Aftredend en herkiesbaar zijn W. Derksen en J. Wissing. De vergadering begint om 20.30 uur in de kantine van GVA op sportpark De Vijzel in Doornenburg. Alle leden zijn welkom.

Lotus Vulgaris Doornenburg

DOORNENBURG - Zondag 13 oktober werd de tiende en tevens laatste wedstrijd gevist voor het Koningschap.

Eerste is geworden Michon Plönes, de tweede plaats was er voor Henry Lichtenberg en de derde plaats was er voor Chris van Moerkerk. Ook is er in juni gevist door de Koningen voor het Keizerschap. Deze wedstrijd werd gewonnen door Perry Rijndertse,

Zaterdag 9 november is er de huldiging van de Koning en Keizer, vanaf 15.00 uur bij eten en drinken Aon de Diek, Rijndijk 67 Doornenburg.

Bierbrouwen

en dankviering

bij Mea Vota

HUISSEN - Op zaterdag 26 oktober, de laatste openingsdag van dit museumseizoen, demonstreert een tweetal bierbrouwers hoe hun bier gebrouwen wordt in Mea Vota Huissen.

Belangstellenden kunnen de bieren gratis proeven en als de smaak bevalt natuurlijk ook kopen. Uiteraard is het museum De Hofstej gratis toegankelijk en mag u in de druivenkassen kijken. Alle druiven zijn inmiddels geplukt en verwerkt tot wijn. Het bierbrouwen is van 13.30 tot 16.30 uur. Mea Vota ligt aan Boskoop Glorie 33 in Huissen.

Ook op zaterdag 26 oktober is bij Mea Vota een oogstdankdagviering. Het motto van de viering is: Voedsel is onze kracht en natuur onze pracht. Aan deze viering zal Matthijs Glasstra, predikant van de protestantse gemeente in Huissen, zijn medewerking verlenen. Vanuit de samenwerking met de boeren- en tuindersorganisatie van LTO nNoordoost-Betuwe zullen de voorzitter Henk Mulder en Jan Jurrius, oud-voorzitter van de ABTB Regio Oost Betuwe, bijdragen aan deze ontmoeting. De aanvang is om 19.30 uur. Na de viering wordt er koffie aangeboden door de stichting Mea Vota.

Sasa-korenavond

ANGEREN - Op zaterdag 26 oktober houdt het Sasa-zangkoor Zang en Vreugde weer een korenavond in het Dorpshuis.

Met medewerking van drie koren uit de omgeving zullen de bezoekers worden getrakteerd op een leuke avond vol muziek. De volgende koren hebben hun medewerking toegezegd: Multivox uit Nijmegen, het Heisterkoor uit Bemmel en De vrolijkenoo(d) uit Wychen. Samen met Zang en Vreugde gaan ze er een vrolijke boel van maken in het Dorpshuis, Emmastraat 23, Angeren. Zaal open 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis.