Groots jubileum-Vivaldiconcert van

zangvereniging Cantilene Haalderen

HAALDEREN - Op 12 december viert gemengde zangvereniging Cantilene uit Haalderen haar veertigjarig bestaan. Dat doet het koor met een groots jubileumconcert op zondag 24 november om 15.00 uur in de RK-kerk in Haalderen.

Veertig jaar Cantilene betekent 40 jaar koormuziek in allerlei genres. De leden van het koor hebben begin dit jaar een keuze gemaakt uit alle muziek die in al die 40 jaar is gezongen. De keuze van de leden loopt uiteen van modern, musical tot klassiek.

Het concert dat in de tot concertzaal omgebouwde kerk wordt gegeven kent dan ook een bijzonder programma. Voor de pauze hoort u de gezongen muziek van Cantilene door die 40 jaren heen zoals Look at the World van John Rutter, het Slavenkoor uit ‘Nabucco’ van Verdi, maar de leden switchen net zo makkelijk naar het Hallelujah van Leonard Cohen.

Na de pauze klinkt het grootse Gloria van Vivaldi. Vivaldi’s Gloria bestaat uit twaalf delen. Tussen de koordelen worden solo's gezongen door sopraan en alt. Het koor wordt dan begeleid door Ensemble Conservatoire, onder leiding van Rob Engels uit Nijmegen.

Wat zeker niet onvermeld mag blijven is het feit dat de dirigent, Gerard Rutjes, al die tijd aan het koor verbonden is! En hij doet dat nog steeds met zeer veel plezier en met volle overtuiging. "Omdat wij graag iedereen de gelegenheid willen geven dit concert bij te wonen, vragen wij geen entree maar een vrije gift na afloop. De volgende keer leest u meer over het Gloria van Vivaldi en het Ensemble Conservatoire." Meer informatie via het bestuur, 06 38020486 (Annie Huting) of 06 27507051 (Bep Cornelissen).