TOP-film: Stan & Ollie

BEMMEL - Donderdagavond 31 oktober draait in de Theaterkerk de film 'Stan & Ollie', een eerbetoon aan de vermaarde slapstickhelden.

In de eerste helft van de vorige eeuw waren Stan Laurel en Oliver Hardy met afstand het meest befaamde komische filmduo. Ook in ons land trokken zij als De Dikke en De Dunne met hun slapstickfilms volle bioscopen en maakten daarbij zonder al te veel moeite de overstap van de ’stomme’ film naar de geluidsfilm.

Na een proloog die hun verhoudingen schetst en Stan Laurel neerzet als het creatieve brein van hun samenwerking, ontmoeten we de twee komieken opnieuw aan het begin van de jaren 50. Hun roem is verbleekt, producenten zijn afgehaakt. In een poging toch weer een speelfilm van de grond te krijgen hebben zij zich verbonden aan een theatertour door Groot-Brittannië, in de hoop daarmee te bewijzen dat ze nog altijd populair genoeg zijn.

Aanvang 20:00 uur. Kaartjes kosten zeven euro per stuk en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.