Zit- en reiktest. (foto: Quint van de Ven)
Zit- en reiktest. (foto: Quint van de Ven) Quint van de Ven

Beweegtest in Gendt,

Doornenburg en Haalderen

LINGEWAARD - Zaterdag 12 oktober hebben alle Gendtse, Doornenburgse en Haalderse inwoners (66+) de kans gekregen hun gezondheid te testen! Het was met 90 deelnemers in Walburgen een gezellige en leerzame testmiddag.

Om half 10 kwamen de eerste Lingewaarders binnen. De testvrijwilligers meetten eerst de bloeddruk, daarna werden een negental stations doorlopen. In bovenstaande foto wordt één van de deelnemers getest op lenigheid. Zoals u ziet is de lenigheid van deze deelnemer top; vingertoppen voorbij de tenen, met gestrekte benen. Probeert u dat thuis ook eens (voorzichtig)!

Na de testen kregen deelnemers uitleg van een fysiotherapeut over de scores. Een goede score betekent ga zo door! Een lage score is een reden om wekelijks te gaan bewegen bij één van de sportgroepen (SOD, SWOG, GVA of de Tweestroom). Naast de sportcoaches begeleidden vrijwilligers en fysio's van Fysio-Lingewaard, Fysiotherapie Gendt, Fysiotherapie Wismans en Fysiotherapie Wieland de dag. Namens alle deelnemers dank voor jullie inzet & enthousiasme!

Aan het einde konden alle deelnemers een clinic naar keuze uitproberen. Populair was onder andere Dynamic Tennis onder begeleiding van Gerrit Vink. Het reactie- en het uithoudingsvermogen wordt hiermee op de proef gesteld. Op dinsdag van 15.00 tot 16.30 uur kun je het proberen! Daarnaast waren er ook lessen: Tai Chi, Fysiek Actief en Volleybal.

De normaalwaarden zijn na te lezen op onze website: www.swlingwaard.nl/beweegtest. Lijkt het je leuk om meer te bewegen? Neem contact op met sportcoach Quint van de Ven: q.vandeven@swlingewaard.nl of 06 13966536.