Meet, teken, reken en bouw op het Metsel- Mozaiek bij Talento Metissimo op vrijdagmidddag 15 november. (foto: ccml)
Meet, teken, reken en bouw op het Metsel- Mozaiek bij Talento Metissimo op vrijdagmidddag 15 november. (foto: ccml)

Europees metsel & mozaiek

LINGEWAARD - Op vrijdagmiddag 15 november wordt bij Talento Metissimo weer de educatieve metsel- en mozaiek activiteit gehouden. Dit keer op eigen locatie. Kun jij een Hollands schoorsteentje metselen van gebakken steentjes of een Europees model maken van mozieksteentjes? Laat maar zien! Graag tijdig aanmelden.

De Season Science educatie loopt heerlijk. Er lagen vele wensen en daar wordt in het nieuwe schooljaar zo goed mogelijk aan voldaan. Jeugdigen die graag een keer een paar uurtjes willen meedoen kunnen nu ook - buiten het jaarprogramma om - bij de Science & Cultuur practica aanschuiven.

Het nieuwe vak Science & Cultuur wordt door ANBI Stichting Talento Metissimo sinds 2016 met succes uitgedragen. Zo zijn er voor Het Europees Metsel en Mozaïek bijzondere modellen, hoewel het Hollandse schoorsteentje ieder jaar weer favoriet is. Voor degenen die graag meer uitdaging willen zijn er wiskundige modellen (met variaties) zoals de Pythagoreische Bemmel en oer-Lingewaardse geveltjes en torentjes die de Nederlandse stijl in Europa kenmerken.

Uiteraard staat het geheel nog steeds in het teken van herstel van de IJsvogeloever, die kunt u aanschouwen. In de pauze wordt onder het genot van een appeltapje en flapje die middag uitleg over zijn oevernest gegeven. En heb je zin in een gezellige Groenschaak of een gewone pot: er is een vaste schaakhoek voor onze liefhebbers. Van harte welkom!

Entree inclusief flapje, appeltapje en materialen: vijf euro per persoon. Voor nadere info over tijden, de flyer en aanmelden, zie: www.TalentoMetissimo.nl of bel: 06 25506566.