Gedenkzuilen Angeren. (Ben Otters)
Gedenkzuilen Angeren. (Ben Otters)

Angeren Allerzielenviering:

'Onzichtbaar maar des te meer voelbaar'

ANGEREN - Zaterdag 2 november is om 19.00 uur in de Sint-Bavokerk in Angeren de Allerzielenviering. Een jaarlijks terugkerende viering waarin de katholieke kerk alle overleden gelovigen gedenkt. Ook in Angeren willen we deze gedachtenis bewust en met aandacht houden.

Daarom is er op deze dag een gebedsviering met kindernevendienst in de katholieke kerk Sint-Bavo. We gedenken dan de overledenen en bidden in het bijzonder voor de eigen parochianen die in het afgelopen jaar gestorven zijn. Wij nodigen iedereen uit om aan deze viering deel te nemen, zeker ook familieleden met hun kinderen en andere betrokkenen zijn uiteraard welkom.

De viering in de Sint-Bavokerk begint om 19.00 uur. De Avondwakegroep Sint-Bavo zal samen met het gemengde koor De Levensbron voorgaan in deze herdenkingsdienst. Voor de viering kun je een graflichtje en boekje kopen voor de prijs van een euro. Het graflichtje wordt aan het eind van de viering aangestoken (neem hiervoor je aansteker mee).

Na de viering houden we een korte plechtigheid op de nieuwe begraafplaats bij de herinneringszuilen. Tom Smits van harmonie Angeren zal daar een trompetsolo verzorgen. Daarna vindt de algemene gravenzegening plaats.