Actie voor meer buurt-AED's

HUISSEN - Al meer dan één jaar waren er vage vermoedens dat er in De Zilverkamp op een aantal plaatsen de beschikbaarheid van een AED te wensen overliet. Na zorgvuldig onderzoek en overleg met de Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard zijn er op de Zilverkamp twee locaties aan te wijzen waar de bereikbaarheid van een AED te wensen overlaat.

Uit de contacten met de Stichting Kloppend hart kwam echter naar voren dat er nog een ander probleem moest worden opgelost, namelijk het aantal burgerhulpverleners. Om het hartveilig wonen te kunnen borgen, dient minimaal één procent van het aantal inwoners als hulpverlener beschikbaar te zijn. Voor De Zilverkamp met zijn 6500 inwoners zijn dat 65 vrijwilligers. Er zijn er echter maar 40 geregistreerd. Logisch dat dit aspect in onze actie voor hartveilig wonen grote aandacht krijgt. Daarom zijn Will Hulshof en Theresia Elderhorst in samenspraak een actie gestart om geld op te halen voor een AED, omgeving de Haspel.

Het idee is om 80 à 100 bewoners bereid te vinden om tien euro te storten. Dat is ongeveer de helft van wat een AED kost. Het restant zal worden bekostigd uit een subsidiepotje van de stichting Kruiswerk Huissen. Deze subsidie is toegezegd. Tot op heden is dit initiatief goed ontvangen en is de helft van de toezeggingen al binnen. De actie gaat nog even door. Mocht je de collectant gemist hebben en woon je in de omgeving Haspel, dan kun je alsnog meedoen door tien euro over te maken op IBAN: NL10 INGB 0003 5039 65 t.n.v. WMM Hulshof o.v.v. 'Hartveilig Wonen'.