Koorrepetitie. (foto: Maurice Munnike)
Koorrepetitie. (foto: Maurice Munnike)

Eeuwfeest en cultuurprijs

voor Lingewaards Mannenkoor

HUISSEN - Dit kan maar door weinig clubs, instellingen en organisaties op hun palmares worden bijgeschreven. Maar het Lingewaards Mannenkoor uit Huissen kan dat wel sinds 7 oktober!

Kijk, aan een honderd jarig bestaan kan het nu zitting hebbende bestuur weinig doen: simpel gezegd, ze waren geen van allen nog geboren. Maar aan de kwaliteit en de veelzijdigheid van dit unieke koor is het te danken dat we de Cultuurprijs 2019 hebben gewonnen! Het viel op dat tijdens de eerste repetitie na de uitreiking de mannen allemaal wel een paar centimeter gegroeid waren/rechter op liepen. Persoonlijk voelde ik me deelgenoot van het succes!

Ik wist dat er ergens cd’s rondslingerden die in 2001 opgenomen zouden zijn en een zanggenoot bood mij gezwind een exemplaar aan. Zodra ik daarvoor tijd had, heb ik hem beluisterd. Dat was toch niet geheel mijn soort muziek! Maar wat we nu ten gehore brengen en intensief beoefenen: daarvoor heb ik voor het LWMK gekozen!

Gezien de enorme toeloop van aspirant-leden na het succes van de grandioze zangmiddag in de Zandse Cultuur Tempel, heeft het bestuur toch een paar restricties opgeworpen. Zoals daar zijn: minimum leeftijd 55 jaar en maximale leeftijd 99 jaar en 11 maanden. Ook een goede of prettige stem hoort daar bij. Glimmend gepoetste zwarte schoenen zijn een onderdeel van onze standaard kledingkast.

Onzin natuurlijk: als je zin hebt om een keer mee te zingen: dat mag. Twee keer ook en drie keer ook, maar dan moet je wel een ei leggen. Voor nadere info belt u met onze omnipresente-secretaris Theo Vermaas (026 3257408) of de schrijver dezes: Hans Koster (06 53966931).