(foto: Martien van Hemmen)
(foto: Martien van Hemmen)

Kick-off theaterproject WO II

BETUWE - Na de activiteiten in het kader van WO II wordt nu al gewerkt aan 75 jaar bevrijding in 2020. Een aantal projecten vindt dan plaats in het kader van Rivierenland Herdenkt.

Het Exoduscomité heeft een drietal grote projecten op haar bordje liggen:

Streekromanschrijver Michel Bongers zal een bijzonder WO II boek presenteren. Daarover binnenkort meer in Hét GemeenteNieuws.

In april zal een eerste Goudsbloemlezing - een Marigoldlezing - plaats vinden. Daar maken markante Nederlandse deskundigen deel van uit. Men zal zich richten op de positie van burgers in oorlogsgebieden.

Ook is er een groot Theatergebeuren op 3, 4 en 5 april in de Zandse Kerk.

De kick-off van 20 oktober doet naar meer smaken: Regiseuse Marianne Hermans, onder andere bekend van de productie 'Manneneiland' heeft de uitdaging aangenomen om een bijzonder theaterstuk te maken. Dat kan niet zonder veelzijdig talent. Op zaterdag 20 oktober vond de kick-off plaats in de thuishaven van Koperen Kees in Huissen. Marian stelt zich hierbij een vernieuwende uitbeelding in theatervorm vorm, waarbij een relatie met het heden een plaats inneemt.

Onderdeel zijn zang, dans, theatrale uitingen in kostuum en geluid. Enige tientallen deelnemers en vertegenwoordigers van organisaties maakten deel uit van de kennismaking. Kenmerkend waren de grote betrokkenheid en de kwaliteiten in de groep om een aandeel te leveren. Marianne richt zich op samenwerking met gebruikmaking van persoonlijke inbreng en talent. Nog steeds blijft het mogelijk om onderdeel te worden van dit unieke project. "Leg gerust contact met Marianne Hermans: 06 41459293 of info@spaanse-peper.nl."