Nieuwe pop fort. (foto: Peter Strijbos)
Nieuwe pop fort. (foto: Peter Strijbos)

Waar de 'fooienpot'

goed voor is!

DOORNENBURG - We missen op het fort al heel lang een soldaat die het buskruit in de kardoezen doet. De kruitkamer is en blijft leeg. Maar binnenkort niet meer.

"Onze zoektocht is begonnen met het bekijken van de juiste etalagepop. Maar die konden we niet vinden en ze waren echt te prijzig voor ons budget. Nu zijn Peter en Anneke Strijbos (vrijwilligers van het fort) niet voor één gat te vangen. Zij zijn begonnen met het zelf maken van een pop. Na heel veel denkwerk zijn de maten genomen van de ledematen en is het lichaam goed bekeken op mogelijke houdingen. Zo is deze nieuwe soldaat ontstaan op de zolder van Peter en Anneke en wordt hij aangekleed door Jacqueline Joosten (ook vrijwilliger bij het fort). Jacqueline heeft al eerder de kostuums van de soldaten op het fort gemaakt dus ook dat gaat goed komen! Wie heeft dit al betaald? De titel van dit schrijven verklapt het al, het geld uit de fooienpot was gelukkig toereikend.

Dus aan alle bezoekers van het Fort, bedankt voor uw gift. Al eerder zijn er projecten bekostigd met het geld uit deze pot. Leuk om op die manier dingen voor elkaar te krijgen. Wilt u het eindresultaat zien? Breng dan weer een bezoek aan ons fort, daar zit binnenkort een nieuwe soldaat!"