Afbeelding
Foto:

Kerken in actie voor Guatemala

LINGEWAARD - De protestante kerken van Lent, Oosterhout, Ressen, Bemmel, Angeren en Gendt kiezen elke twee jaar een goed doel in het buitenland uit, om te ondersteunen. Dat goede doel wordt gekozen uit de lijst van projecten van Kerk in Actie in Utrecht.

Dit jaar is er gekozen voor een project in Guatemala, een land dat tientallen jaren te lijden heeft gehad van een burgeroorlog. In het Vredescentrum 'Barbara Ford' krijgen jongeren een vakopleiding. Ze worden opgeleid tot imker of leren textiel bedrukken. Ook worden ze geholpen om een eigen bedrijfje op te zetten. Dit project sprak de diaconale commissie van de gezamenlijke kerken erg aan. Op allerlei manieren proberen ze de gemeenteleden van de kerken te enthousiasmeren om mee te doen aan dit project. Zo hebben we in april meegedaan aan de Lentekriebels in Angeren en gaan we dat volgend jaar weer doen. Ook hebben alle gemeenteleden in oktober een spaardoosje gekregen en gaan we tot april sparen voor het project : 'Bijen Brengen een Beter Bestaan'. Ook zijn er creatievelingen die het project opfleuren met zelfgemaakte bijtjes en bijenkorven.

Op donderdag 7 november wordt er in de protestante kerk van Huissen om 19.30 uur ook nog een film vertoond: 'Bal'(honing). Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd en kan men honing kopen.