Elektrische auto Zoe. (foto: Jeroen ter Heurne)
Elektrische auto Zoe. (foto: Jeroen ter Heurne)

Nu ook duurzaam autodelen in Lingewaard?

LINGEWAARD - Op de dag van de duurzaamheid is in Lingewaard een nieuw initiatief gelanceerd: EVDeelauto. EVDeelauto is ontstaan vanuit de lokale energiecoöperatie Lingewaard Energie en heeft als doel om iedere inwoner van Lingewaard de mogelijkheid te bieden om elektrisch te rijden.

EVDeelauto heeft een enquête opgesteld om een beeld te krijgen van de wensen en verwachtingen van de inwoners van Lingewaard. Belangstelling? Ga naar www.evdeelauto.nl en vul de enquête in! Door een elektrische deelauto te gebruiken, waarbij wordt betaald voor gebruik in plaats van voor bezit, kan tot wel vijftig procent worden bespaard op de autokosten! Daarnaast zijn elektrische auto’s duurzamer in gebruik doordat ze geen CO2 uitstoten, worden deelauto’s efficiënter gebruikt en bezetten ze minder parkeerplaatsen.

Hebt u vragen, kent u een organisatie die mee wil doen met elektrisch autodelen of ziet u andere kansen voor elektrisch autodelen in Lingewaard? Kijk dan op www.evdeelauto.nl. Of neem contact op via: evdeelauto@lingewaardenergie.nl.

Wist u dat
…de gemiddelde auto in Nederland 23 van de 24 uur per dag stil staat? Door auto’s te delen worden deze veel efficiënter gebruikt en zijn minder parkeerplekken nodig in de wijken en in de binnenstad.

Wist u dat …
…de gemiddelde auto in Nederland maar ca. 35 km per dag rijdt? En dat ca. 90% van onze autoritten korter is dan 50 kilometer? Deze autoritten kunnen prima met een elektrische auto worden gemaakt.

Voor info kunt u bellen naar de initiatiefnemer Jeroen ter Heurne: 06 19442959; ev@bestvalueconsulting.nl.