Geslaagden beginners. (foto: Rob Reijneveld)
Geslaagden beginners. (foto: Rob Reijneveld) Rob Reijneveld

Bij imkervereniging Oost-

Betuwe 44 gediplomeerden

BETUWE - Vrijdag 25 oktober 2019 was het een bijzondere dag voor Imkervereniging Oost-Betuwe. In De Veldschuur in Bemmel werden namelijk ’s avonds 44 diploma’s uitgereikt aan personen die dit jaar een cursus hadden afgerond.

Er werden tien diploma’s uitgereikt aan de deelnemers van de cursus Kennismaken met de Honingbij. Dit is een cursus die in samenwerking met Stichting Lingewaard Natuurlijk werd georganiseerd. Aan vijftien deelnemers van de Basiscursus Bijenhouden werd het diploma uitgereikt. Zij kunnen zich beginnend imker noemen en de meesten van hen hebben dit jaar hun eerste bijenvolk(en) verzorgd. Tien personen die de cursus korfvlechten hebben gevolgd zijn eveneens gediplomeerd.

Tenslotte was het de beurt aan negen imkers die het diploma van de Vervolgcursus Bijenhouden in ontvangst mochten nemen. Zij mogen zich nu gevorderd imker noemen en hebben met goed gevolg een traject van vier jaar doorlopen waarin een groot aantal thema’s met betrekking tot het bijenhouden werden uitgediept. Tevens hebben de cursisten daarbij een groot aantal praktijkopdrachten moeten uitvoeren.

Op deze avond werd met gepaste trots gememoreerd dat de opzet en vormgeving van deze cursus, die is ontwikkeld binnen de Imkervereniging, uniek is in den lande. De diploma’s werden uitgereikt door de docenten Johannis Vogelaar en Adriaan van Egmond.

Geslaagden vervolgcursus Bijenhouden. (foto: Rob Reijneveld)
Deelnemers Kennismaken met de honingbi. (foto: Rob Reijneveld)j