'Jam en Flipje' bij

Vrouwengilde Doornenburg

DOORNENBURG - Maandag 18 november verzorgen de heer en mevrouw Schipper voor de dames van het Vrouwengilde een avond met beeldmateriaal, met het thema 'Jam en Flipje'.

Ze vertellen over het ontstaan van jam. Wanneer werd jam voor 't eerst gemaakt en gegeten? Hoe is jamfabriek De Betuwe in Tiel terecht gekomen? Ze geven een kort kijkje in de fabriek. Er wordt aandacht besteed aan het Flipje en Streekmuseum Tiel. Zo komen ze, bij de geschiedenis van Flipje en wordt het verhaal van 'De geboorte van Flipje' gelezen. Men zal zich verbazen over de rijke en creatieve reclamecampagnes.

Het wordt voor de dames een avond vol nostalgie en voor velen een avond van herkenning. De avond vindt plaats in zaal Kort Oisterwijk en begint om 20.00 uur.

Sinterklaasintocht Angeren

ANGEREN - Zaterdag 17 november komt Sinterklaas om 12.00 uur aan in Nederland! Direct na de aankomst in Zaandijk heeft Sinterklaas en zijn Hulpjes beloofd onmiddellijk door te reizen naar Angeren.

Wij verwachten hem om 14.00 uur in de theaterzaal van ons Dorpshuis in Angeren. Net als voorgaande jaren maken we er een gezellig feest van en zijn de Lingewaardse kinderen van klein tot groot welkom! De zaal is vanaf 13.30 uur open en we weten dat rond 15.30 uur Sinterklaas weer vertrekt naar de andere plaatsen in onze gemeente.

Samen met De Hulpjes van Sinterklaas en hun Pieten-band wordt het net als vorig jaar een heel mooi kinderfeest. Met ongetwijfeld de bekende liedjes die we met elkaar gaan zingen en spelen en we leren vast ook weer een nieuwe pietendans!