Afbeelding
Foto:

Stikstofproblematiek en Poort van Huessen

HUISSEN - Wij merken dat er, begrijpelijkerwijs, veel vragen en onzekerheden zijn met betrekking tot de stikstofproblematiek en de mate waarin wij daar binnen dit nieuwbouwproject last van zullen hebben.

Een paar weken geleden hebben wij alle stukken aangeleverd die nodig zijn voor deze procedure. Een gespecialiseerd advies- en ingenieursbureau heeft de taak op zich gekregen om vast te stellen wat precies de stikstofuitstoot en stikstofdepositie is in de huidige situatie, vanwege de bouwactiviteiten en vanwege de toekomstige gebruikssituatie. Om aan de huidige regelgeving van de Wet natuurbescherming te voldoen moet de uitstoot en depositie vanwege de bouwactiviteiten én de toekomstige gebruikssituatie minder zijn dan de uitstoot en depositie in de huidige situatie. Aan deze eis wordt voldaan. Het is dus voornamelijk een kwestie van tijd tot we de vergunning op grond van de Wet natuurbescherming rond hebben. Voor deze procedure staat 13 tot 20 weken. Aangezien wij een aantal weken geleden de documenten hebben aangeleverd zal dit niet heel lang meer op zich laten wachten. Daarnaast merken wij op dat de rijksoverheid momenteel met spoed werkt aan een drempelwaarde voor middelgrote en kleine bouwprojecten tot 200 woningen. Voor dit nieuwbouwproject zal in dat geval überhaupt geen vergunning op grond van de Wet natuurbescherming meer nodig zijn.

Er is nog een aantal appartementen beschikbaar, wij denken graag met u mee. Bel voor een afspraak naar 026 3886683 – Ron Pieters Makelaardij