Gemolesteerde Victor Verkeersmaatje. (foto: Bewoner De Pas Bemmel)
Gemolesteerde Victor Verkeersmaatje. (foto: Bewoner De Pas Bemmel) Bewoner De Pas Bemmel

Ingezonden brief

Veiligheid niet gewaardeerd!

Na het starten van een initiatief via Lingewaard Doet, zijn twee verkeersmaatjes geplaatst in De Pas te Bemmel. Ook wel Victor Veilig genoemd. Daarnaast zijn twee kettingsloten gekocht om diefstal te voorkomen. Deze artikelen zijn dus op kosten van de gemeenschap aangeschaft. Dit ter bevordering van de veiligheid van spelende kinderen en wandelaars.

Helaas zijn beide groene en vrolijke poppetjes met vlaggetje geen lang leven beschoren. Binnen een maand na plaatsing is meermaals het vlaggetje van Victor 1 gesloopt en gestolen. Afgelopen weekend was Victor 2 aan de beurt, deze is totaal gesloopt! Helemaal doormidden gescheurd! Waarom? Het gebeurd telkens ’s nachts in het weekend, dus waarschijnlijk zijn het jongeren die terugfietsen vanuit Nijmegen. Kwade dronk? Blauwtje gelopen? Baldadig zijn we allemaal wel eens (geweest), maar bewust de boel slopen is toch wel erg triest. Zeker als het bedoeld is voor je eigen veiligheid.

Meerdere aanvragen voor het plaatsen van spiegels in de vijf onoverzichtelijke bochten van De Pas zijn steeds niet beantwoord of afgewezen door de gemeente Lingewaard. Daarom zijn we als bewoners van de hele straat dit initiatief tot het plaatsen van verkeersmaatjes gestart. Helaas werkt dit niet en we hopen dan ook dat de gemeente nu wel spiegels gaat plaatsen. De verantwoordelijkheid voor toekomstige ongevallen ligt nu bij de gemeente.

Rust zacht Victor.

De bewoners van De Pas in Bemmel.