Kaarsen op weg naar kerstmis. (foto: Marcel Smit)
Kaarsen op weg naar kerstmis. (foto: Marcel Smit)

Eerste Advent in het kleine kerkje in Angeren

Samen op weg

naar een wereld van vrede

ANGEREN - Als we de winter naderen gaat het leven zich meer en meer binnenshuis afspelen. De dagen worden steeds korter. En we maken het warm en steken kaarsjes aan om het gezellig te maken. Een gezelligheid die voor iedereen bedoeld is. Maar die niet is voor iedereen binnen handbereik ligt.

In advent richten we ons op wat de bedoeling is. Op de oude visioenen van vrede zoals ze al door de profeten voorzien werden. Prachtige beelden van vrede en geluk voor alle mensen. We blijven de visioenen koesteren ook als de wereld soms zo anders overkomt via radio en TV en via de social media.

Dwars tegen het duister ontsteken we het licht en dwars tegen geweld en oorlog blijven we in vrede geloven en ons vrede oefenen.

In de visioenen van de profeten gaat het om ’samen’ en om ‘met elkaar delen’. Op 1 december ontsteken we de eerste adventskaars en delen we samen brood en wijn in de kerkdienst. Welkom aan allen die willen dromen van een gelukkige toekomst voor alle mensen. De dienst begint om 10.00 uur Molenstraat 1 Angeren.