Het hof is weer compleet. (foto: Tom Levels)
Het hof is weer compleet. (foto: Tom Levels)

Openingsavond Kraonige Zwaone was Rood, Wit én Goud

HUISSEN - De pakken waren nog maar net terug van de stomerij na de succesvolle opening van het nieuwe seizoen op 11-11, of ze mochten al weer aangetrokken worden. Afgelopen zaterdag 16 november was het een drukke bedoening in De Gouden Engel.

De traditionele openingsavond kende een overvol programma maar het is Stadspresident Bas Boerboom gelukt om alles in één avond te krijgen. Een avond met een gouden randje. Of eigenlijk heel veel gouden randjes.
Zo geeft het een gouden randje als je vijf nieuwe medewerkers mag verwelkomen. Het Senaat, de Ûtvliegers (2x), Die Prinse’garde én de RvXI zijn uitgebreid met nieuwe en enthousiaste leden.

Een gouden randje was ook de installatie van HJC de Krössels als nieuwe Kraonige geleding.
Gesluierd werd ze door het senaat binnengebracht, de kenmerkende rode jurk verklapte echter nog niets. Wie zit er toch onder die sluier, wie wordt komend seizoen de nieuwe prinses? Met het verwijderen van de sluier kwam de gulle glimlach van Maxime Verwey tevoorschijn. Een verrassing met een gouden randje!

De goudkleurige instrumenten van onze eigen Hofkapel De Rienblaozers en hun niet-aflatende enthousiasme welke zorgde voor dé juiste sfeer in De Gouden Engel.

Het hof is weer compleet. Na alle gouden plichtplegingen volgde het Zwaonefestival. Dé strijd om een plekje in het programma van de Pronkzitting.

Opruimactie door Lingewaard

LINGEWAARD - Leerlingen van het Over Betuwe College in Huissen hebben een project gekregen van school in samenwerking met de gemeente Lingewaard en het IVN.

De kinderen uit school Binnenstebuiten uit groep 7 en 8 gaan in groepjes van vijf lopen door Lingewaard heen. Ze gaan dit doen om zwerfafval op te ruimen om Lingewaard wat schoner te maken. We gaan proberen zo veel mogelijk zwerfafval op te ruimen.