Maximaal 5 jaar is hier de plek voor een tijdelijke unit om te turnen. (foto: Sjaak Veldkamp)
Maximaal 5 jaar is hier de plek voor een tijdelijke unit om te turnen. (foto: Sjaak Veldkamp)

Druk van de ketel huisvesting turnvereniging SGS

HUISSEN – Turnvereniging SGS kan met minder spanning de studie afwachten voor de bouw van een multifunctionele sportaccommodatie in Huissen. Aan de Karstraat komt vervangende huisvesting als alternatief voor de gymzaal van de voormalige Aloysiusschool die eind 2020 plaats moet maken voor woningbouw. De gemeenteraad mag akkoord gaan met een stevig prijskaartje van zo'n vier ton.


Er komt een tijdelijke gymunit van 11 bij 25 meter. Een afmeting die gelijkwaardig is aan huidige gymzaal.
De gemeente heeft twaalf locaties bekeken. Drie opties bleven er over. Naast de Karstraat, Park Rosendaelvoor 457.488 euro en de Schaapskooi in Bemmel die een investering vraagt voor een scheidingswand van 75.000 euro.

SGS blijft liever in Huissen. Jansen is in het collegevoorstel duidelijk. Hij kiest ook voor de Karstraat. "Het aspect dat deze locatie in Huisen ligt weegt zwaar." De sportwethouder erkent dat vier ton voor een tijdelijke oplossing een fors bedrag is. "Welkom in deze wereld."

De locatie op de hoek Primulalaan – Gerberalaan heeft volgens Janssen tal van voordelen. Het terrein is verhard, Nutsvoorzieningen zijn beschikbaar en de unit is zonder bestemmingsplanwijziging snel te plaatsen. Ook voor de 250 leden is het beter. De unit is per fiets uitstekend bereikbaar en de bushalte is dichtbij.

Het tijdelijke karakter is rekbaar. Minimaal 3,5 jaar. Alles hang samen met de snelheid van voorbereiding voor multifunctionele sportaccommodatie voor tal van Huissense sportverenigingen. Dat vergt vele gesprekken, onderhandelingen en procedures, zegt Janssen. Maar binnen vijf jaar moet dat lukken. De raad wordt voorgesteld 387.000 euro beschikbaar te stellen voor aankoop van de unit en voor een periode van vijf jaar jaarlijks maximaal 24.000 euro uit te trekken voor huur van het terrein.