Amnesty op kerstmarkt Zandsekerk in Huissen

HUISSEN - Op zondag 8 december voert Amnesty Lingewaard actie voor tien mensen van over de hele wereld. Een paar voorbeelden:

Mairinisha Abuduaini is Oeigoer. Hij studeerde in Egypte en werd op verzoek van China uitgeleverd. Hij zit nu in een van de beruchte Chinese “heropvoedings” kampen.

Emil Ostrovko uit Wit Rusland, 17 jaar, verdiende wat bij als koerier voor een online bedrijfje. De pakketjes bevatten volgens zijn werkgever legale rookwaar, maar er bleken drugs in te zitten. Emiel werd tot 10 jaar cel veroordeeld. Naar het bedrijf werd geen onderzoek ingesteld.De omstandigheden in de gevangenissen in Wit-Rusland zijn afschuwelijk.

Yasaman Aryani (23) deelde in Iran op Internationale Vrouwendag 2019 witte bloemen uit aan vrouwen. Ze droeg daarbij geen hoofddoek. Ze sprak over haar toekomstdroom: een wereld waarin vrouwen mogen dragen wat ze willen. Ze werd gearresteerd en veroordeeld tot 16 jaar cel.

"U kunt uw steun betuigen door een petitie te tekenen, een brief te schrijven of een kaartje te sturen. We zien u graag bij onze stand. Daar zijn ook kerstartikelen te koop."