Summerland speelt live 'de Top2000'. Op zaterdag 21 december in De Buitenpoort in Huissen. (foto: Benno Arends)
Summerland speelt live 'de Top2000'. Op zaterdag 21 december in De Buitenpoort in Huissen. (foto: Benno Arends) Foto:

Nieuwe traditie in De Buitenpoort in Huissen

Top2000 hits live gespeeld door Summerland

HUISSEN - Vanwege succes geprolongeerd. De Top2000 Party met Summerland! Op zaterdag 21 december is De Buitenpoort gastheer van de alom bekende top cover- annex feestband, die live nummers uit de 'lijst der lijsten' speelt. Welke? Dat mogen de bezoekers mede bepalen.

Wat een feest der herkenning was dat vorig jaar tijdens de eerste editie van de Top2000 Party in De Buitenpoort in Huissen. Zingen en swingen geblazen, want op alle nummers deden de uitgelaten muziekfans met zowel benen en armen als met mond mee. Of het nou die rockklassieker uit de 60's was, die discokneiter uit de 70's, dat foute 80's pophitje, die 90's floorfiller, de meest zwijmelbare ballad, die meezingbare meedeiner en/of die megahit uit dit millennium. Alle live gespeeld door Summerland! Een unieke invulling van het spektakel rond de Top2000.

De nummers zijn de favorieten van de bezoekers, want zij kunnen via de Facebookpagina van De Buitenpoort tot en met 7 december stemmen voor hun toppers uit de 'lijst der lijsten' van de popmuziek. Uit de 'polls' wordt een Top20 samengesteld, die Summerland sowieso gaat spelen.

Hoofdprijs

Uiteraard speelt de topcoverband nog veel meer hits uit de Top2000. Marloez, Jan, Jody, Frans, Gary en Paolo zijn zo muzikaal (flexibel) dat ze werkelijk alles kunnen spelen en zingen. Van Hotel California van The Eagles tot Disco Inferno van The Trammps, van Doe Maar's Smoorverliefd tot Boom, boom, boom van The Venga Boys, van U2's One tot Leef van André Hazes Jr. tot Justin Timberlake met Can't stop this feeling.

Hans Schmeinck alias Kinki Sminki is die avond dj en presentator. Er zijn quizvragen voor onder meer de hoofdprijs een VIP-trip naar een muziekfestival. ,,Reserveer snel via www.debuitenpoort.nl, want de kaartverkoop gaat hard'', weet Jan, de zingende drummer van Summerland. ,,Komt allen en maak van Huissen een Top2000-stad!''