Afbeelding
Foto:

'Seniorenhypotheek

nu stuk gemakkelijker'

HUISSEN - Bent u met pensioen? Of gaat u over niet al te lange tijd met pensioen? En wilt u verhuizen? Samen met Van de Ree & Partners sluit u nu gemakkelijker een hypotheek af.

Tot voor kort was het voor senioren moeilijker om een hypotheek af te sluiten. Toen werd de hypotheeksom vaak afgelost via onder meer een annuïteitenhypotheek. Mensen vanaf 57 jaar werden door geldverstrekkers getoetst op hun toekomstig pensioeninkomen. Vaak was dat pensioeninkomen lager dan het huidige inkomen, hierdoor kon er minder geleend worden. Maar nu is er goed nieuws: de regels voor een hypotheek voor senioren zijn verruimd. Met behulp van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt het afsluiten van een seniorenhypotheek gemakkelijker.

Ten tweede is er de zogeheten opeet-constructie, ook wel een verzilverhypotheek genoemd. Als u overwaarde heeft op uw huidige woning dan kunt u deze overwaarde (gedeeltelijke) verzilveren. Een van de voordelen van een dergelijke constructie is dat uw hypotheeklasten niet stijgen.
Wilt u weten welke mogelijkheden u heeft? Of wilt u weten wat deze verruiming van de seniorenhypotheek voor u betekent? Wij adviseren u over de mogelijkheden. Neem contact met ons op en maak direct een afspraak: 026 3275888 // www.vanderee-partners.nl.