Bloesem aardbeienplant. (foto: Sandra de Beijer)
Bloesem aardbeienplant. (foto: Sandra de Beijer) Sandra de Beijer

Brainstorm 'Beleving van de tuinbouw in Lingewaard'

HUISSEN - De (glas)tuinbouw speelt een belangrijke economische en maatschappelijke rol in de gemeente Lingewaard. Een sector om trots op te zijn. Deze economische en maatschappelijke rol is er niet vanzelf gekomen.

Het is belangrijk dat burgers (en politiek) de tuinbouwsector blijven kennen, zodat ze deze ook blijven waarderen (onbekend maakt onbemind). Daarnaast is er veel te vertellen over en te beleven in de tuinbouwsector. Veel inwoners hebben dit echter niet goed meer op het netvlies. Ze weten soms amper waar hun voedsel vandaan komt of wat er achter de glazen wanden in de kassen gekweekt wordt. Er mist een plek waar inwoners van Lingewaard en omstreken de tuinbouw kunnen ‘beleven’.

Het project Experience the horticulture Nextgarden wil de Lingewaardse (glas)tuinbouw beter op de kaart zetten door inwoners/consumenten de (glas)tuinbouw beter te laten ervaren. "Om dat ‘ervaren’ concreet te maken, willen we graag in gesprek gaan met u om te horen hoe u denkt dat we de Lingewaardse tuinbouw nadrukkelijker op het netvlies kunnen krijgen van de inwoners in Lingewaard en de omringende regio. We willen ook enkele anderen (onder andere vertegenwoordigers van onderzoek, onderwijs en recreatie) voor deze brainstorm uitnodigen. Om ook hun ideeën mee te nemen in ons project. We zouden graag uw ideeën/visie horen tijdens de brainstormsessie op donderdag 12 december van 08.45 tot 11.15 uur bij Mea Vota, Boscoops Glorie 33 in Huissen."

Aanmelden via r.vorage@greenportarnhemnijmegen.nl of via J.Taks@lingewaard.nl.