Dé nekslag voor RKHVV, rood voor invaller Koen Jeurissen. Vlak voor tijd en 3-2 achter. Waarna Bemmel uit de toegekende vrije trap de 4-2 zege bepaalt. (foto: Dennis Peters)
Dé nekslag voor RKHVV, rood voor invaller Koen Jeurissen. Vlak voor tijd en 3-2 achter. Waarna Bemmel uit de toegekende vrije trap de 4-2 zege bepaalt. (foto: Dennis Peters) Foto:

Huissense 'blauwen' uit in derby onderuit: 4-2

RKHVV kleurt rood in burenruzie met Bemmel

Tekst: Hans Schmeinck

BEMMEL – RKHVV weet de weg omhoog maar niet te vinden. De 'blauwen' uit Huissen verloren de burenruzie bij Bemmel met 4-2. Het rood van de thuisploeg werkte niet als de bekende lap voor de stier. Er was niet alleen de Betuwse eer, maar ook de stand op de ranglijst als stok achter de (kleedkamer)deur om te presteren. Daar was Bemmel veel beter van doordrongen. Vlak voor tijd liep RKHVV zelfs rood aan.

Voor het eerst sinds mensenheugenis speelden Bemmel en RKHVV tegen elkaar in competitieverband op dit niveau. Voorafgaand aan de Betuwse burenruzie was door het bestuur van de thuisclub een verbod tot het meenemen én uiteraard afsteken van vuurwerk uitgevaardigd. De hoop was dat de bezoekende 'blauwen' uit Huissen en hun 'rode' opponent voor vuurwerk binnen de lijnen zouden zorgen. Maar wat dat betreft knalde het niet, moest de neutrale toeschouwer helaas constateren.

RKHVV had bij winst de weg omhoog weer gevonden. Bemmel ook en was meer doordrongen van het derby- én eergevoel. Ze streden voor de honderden toeschouwers voor iedere meter. En hadden een killersmentaliteit voor de goal. Al na een paar minuten snelde Luke Roelofs op rechts weg en hevelde de bal fraai over RKHVV- (en ex-Bemmel-)goalie Jop Hemink: 1-0. En na een kwartier was het al 2-0. Weer mocht een Bemmelnaar door op rechts, dit keer Ricky Houterman, en zijn afgemeten voorzet werd schitterend binnen gevolleerd door Twan Beijer.

Diezelfde Beijer, verdedigende middenvelder nota bene, schoof vlak voor rust koel een voorzet van Roelofs -wederom vanaf rechts – binnen: 3–0. Wedstrijd gespeeld, vooral omdat de Huissense ploeg aanvallend welhaast niets klaarmaakte en zich in duels de kaas van het brood liet eten.

Spannend

In de tweede helft viel er lang weinig te genieten. RKHVV drong maar een beetje aan en Bemmel consolideerde. Maar sufte zichzelf ook in slaap. En daar maakten Lennart Rekmans en Paco Geutjes (uit een dubieuze penalty) even gretig als uit het niets gebruik van: 3-2 nog maar. Even leek Bemmel te wankelen, maar HVV deed zichzelf de das om. Vlak voor tijd haalde Koen Jeurissen Roelofs neer, rood voor de Huissense invaller en uit de toegekende vrije trap krulde Dennis Knuiman Bemmel naar de 4-2 eindzege. Daarmee meldt Bemmel zich weer in de subtop van 1E, RKHVV is 'maar' middenmoter.

,,Bemmel was scherper. Zij wilden misschien iets meer dan wij'', moest Luuk Pelkman van RKHVV met het schaamrood op de kaken bekennen. ,,Wat ons ook niet hielp was dat zij iedere kans benutten. In de tweede helft waren we beter en zat er na de 3-2 nog een gelijkspel in. We balen van het verlies, maar er zijn nog genoeg wedstrijden om bovenin mee te gaan doen.''

RKHHV: nieuwe trainer nodig

Mark Otten vertrekt al na een jaar bij RKHVV. De 34-jarige trainer uit Nijmegen heeft al vroegtijdig moeten constateren dat zijn werk in Huissen heel lastig te combineren is met zijn functie in de jeugdopleiding van NEC. Otten: ,,Ik vind dat heel erg jammer want ik heb het bij RKHVV prima naar mijn zin. We draaien goed mee in de competitie en RKHVV is een gezellige vereniging. Maar ik moet realistisch zijn.''