Afbeelding
Foto:

Zomer én winter

het lekkerste ijs van Wijs

GENDT/ELST - Handgemaakt, verse ingrediënten, de lekkerste krokante vullingen en verassende smaakcombinaties. Dat maakt de ijsdesserts van Wijs, ambachtelijk ijs verrukkelijk en een lust voor het oog. Ideaal als dessert voor de feestdagen.

"Ieder jaar openen we in december speciaal voor de feestdagen altijd even de deuren van onze winkels", vertelt Jeroen Pohlmann, ambachtelijk ijsbereider van Wijs. "En dit jaar staan de leuke éénpersoons ijsdesserts centraal. Die glaasjes vielen vorig jaar namelijk zo goed in de smaak bij onze klanten dat we afscheid hebben genomen van de klassieke ijstaarten."

Om boven al het geweld van de supermarkten uit te komen, moeten de kleine specialistische winkels zoals een ijssalon of een bakker steeds vaker met iets onderscheidends komen. En dan ook nog eens tegen een scherpe prijs. Pohlmann: "Aan de versheid, kwaliteit en smaak van ons product kunnen de supermarkten niet tippen, maar in zo'n klassieke ijstaart ging zo verschrikkelijk veel tijd zitten, dat de prijs niet meer concurrerend was." De éénpersoons ijsdesserts van Wijs zijn slechts enkele dubbeltjes duurder dan een normaal ijsje van twee bollen. En dat voor een glaasje gevuld met circa 2 bollen ijs in één of twee smaken, met daarbij diverse toppings en krokante vullingen. Er is keuze uit twaalf smaakcombinaties. "Je kunt het echt zien als een mini ijscoupe voor na het kerstdiner." De ijsmaker staat te stralen achter de vitrine: "Dit ziet er toch fantastisch uit? En het is ook echt leuk om te maken!"

Voor meer informatie of het bestelformulier kijk op www.wijsijs.nl.