‘Kruidenvrouwtje’ Catharien Kerckhoffs en voorzitter Menno Tillema hebben net het kruidenboek onthuld. (foto: Sjaak Veldkamp)
‘Kruidenvrouwtje’ Catharien Kerckhoffs en voorzitter Menno Tillema hebben net het kruidenboek onthuld. (foto: Sjaak Veldkamp)

Middeleeuwse kruidentuin Kasteel Doornenburg is klaar

DOORNENBURG - Met het presenteren van het kruidenboek is de aanleg van de middeleeuwse kruidentuin van Kasteel Doornenburg afgerond. Een initiatief van de vrijwilligers van de groen en klusgroep. De afronding is mede gefinancierd door de geldprijs van 1000 euro die de groep vorig jaar al heeft gewonnen met toekenning van het predicaat Kern met Pit.

De kruidentuin telt 42 kruiden. Samen met de gedichten van Walahfrid Strabo over kruiden kunnen bezoekers zich langs de Linge wanen in de Middeleeuwen. Rob Frehé van de groengroep: “Door gebruik te maken van het kruidenboekje van de middeleeuwse monnik Walahfrid hebben wij een overzichtelijke en leerzame kruidentuin ontworpen.”

Het boek is weerbestendig. Het bevat veel wetenswaardigheden over kruiden die al eeuwenlang werden gebruikt om mensen te genezen. Het boek is rijk geïllustreerd met verwijzing naar het getijdenboek van Sophia van Bijlandt, bewoonster en eigenaresse van Kasteel Doornenburg. De kruidentuin is het hele jaar door gratis toegankelijk.