Geert van Dalen neemt de traplift in gebruik. (foto: HKH)
Geert van Dalen neemt de traplift in gebruik. (foto: HKH)

Traplift stadsmuseum

Hof van Hessen

HUISSEN - “Kan ik eindelijk naar boven komen”. Deze uitspraak is afkomstig van de heer Geert van Dalen. Hij mocht, als bekend Huissenaar, de traplift zaterdag 14 december als eerste in gebruik nemen.

De inzamelingsactie voor het benodigde geld voor de traplift is succesvol verlopen. Dankzij een royale gift van het Rabofonds en verdere bijdragen van de gemeente Lingewaard, het Gerrit Jeurissenfonds en vele leden van de Historische Kring Huessen is het project succesvol afgerond.

De traplift was een lang gekoesterde wens van de gebruikers en bezoekers van het museum aan de Vierakkerstraat. De vaste tentoonstelling is weliswaar beneden, maar de tijdelijke exposities zijn voor een gedeelte op de eerste verdieping te zien. Verder kan iedereen daar nu ook onder andere de bibliotheek bezoeken. Op verzoek zijn nu ook de grote archeologische collectie en het restauratieatelier op de tweede verdieping per traplift te bezoeken. Een mooie aanwinst waardoor het museum nu voor alle liefhebbers van de Huissense geschiedenis toegankelijk is.