Leerlingen van IKC De Wieling alle gehuld met kerstmuts zijn klaar voor de sponsorloop. (foto: uit eigen archief)
Leerlingen van IKC De Wieling alle gehuld met kerstmuts zijn klaar voor de sponsorloop. (foto: uit eigen archief)

Leerlingen van IKC De Wieling in Haalderen

halen rennend 2.500 euro op voor War Child

HAALDEREN - Er groeien liefst 357 miljoen kinderen wereldwijd op in oorlog. Het is tijd voor actie. Daarom organiseerde IKC De Wieling in Haalderen op woensdagochtend 18 december een sponsorloop voor War Child. De leerlingen van IKC De Wieling liepen in totaal naar schatting een bedrag van 2.500 euro bij elkaar voor kinderen die wereldwijd opgroeien in oorlog.

Voorafgaand aan de sponsorloop volgde voor alle kinderen eerst een warming-up. De sponsorloop ging van start met de kinderen van groep 1/2 op het schoolplein, onder luid gejuich van alle andere kinderen van de school. Daarna was het de beurt aan de groepen 3 - 8. Zij gingen van start vanaf de Kolkweg in Haalderen. Hoe meer rondjes hoe hoger het eindbedrag voor War Child, dus de kinderen waren superfanatiek. Familie, kennissen en buren stonden de kinderen luidkeels aan te moedigen. Na zoveel plezier en een geweldig bedrag spreekt IKC De Wieling in ieder geval van een groot succes. Na de Kerstvakantie weten we wat het eindbedrag gaat zijn!

War Child biedt kinderen die opgroeien in oorlog op veilige plekken onderwijs en psychosociale hulp, zodat ze ondanks de oorlog weer kind kunnen zijn. Aan de hand van creatieve methodes als muziek, dans en theater kunnen kinderen hun afschuwelijke ervaringen verwerken. Ze bouwen aan hun vertrouwen, in elkaar en in de toekomst.