Jongeren aan het werk in Namibië. (foto: Roel Burgler)
Jongeren aan het werk in Namibië. (foto: Roel Burgler)

Rotary helpt Young Africa Namibië

BEMMEL - Rotary Lingewaard-Bemmel organiseert op 12 januari de Benefietmasterclass ‘Dans gaat ergens over’. De opbrengst van de kaartjes gaat naar Young Africa Namibië.

Young Africa Namibië gelooft in de veranderende kracht van jongeren. Investeer in hen en zij kunnen de ‘Ambassadeurs van Verandering’ worden in eigen gemeenschap. Kansarme jongeren krijgen de mogelijkheid een praktisch vak te leren. Op deze manier heeft Young Africa sinds de oprichting 21 jaar geleden al bijna 35.000 jongeren aan een diploma geholpen en daarmee hun kans op een financieel onafhankelijk bestaan drastisch vergroot.

Vanuit de industrie is de vraag gekomen om trainingen computervaardigheden op te nemen in het lesaanbod. Young Africa Namibië wil de computertraining toevoegen aan het basispakket, waardoor het deel uitmaakt van de integrale ontwikkelingsaanpak voor de jeugd. In de huidige tijd kun je immers niet zonder computerkennis. Rotary Lingewaard zet zich in om de benodigde gelden te verzamelen voor deze computertraining.

Programma
Dompel je op 12 januari onder in de wereld van het danstheater en laat je na de pauze verrassen door de dans ASHE. Kathrin Gramelsberger, choreografe, danseres en artistiek leider van danstheater Bühnenbiest en Maarten Krielen, choreograaf, danser en muzikant, verzorgen deze masterclass van 14:00 – 16:30 uur in de Theaterkerk Bemmel. De rode draad in het programma is 'verbinding'.

Informatie en kaartjes à 16 euro per stuk (exclusief betalingskosten, maximaal euro 0,45) via www.rotarylingewaard.nl.