Li. Henk van Loenen krijgt een couvert overhandigd van Peter van Megen. (foto: Jaap Stienstra)
Li. Henk van Loenen krijgt een couvert overhandigd van Peter van Megen. (foto: Jaap Stienstra) Jaap Stienstra

Nieuws schippersvereniging Sterreschans uit Doornenburg

DOORNENBURG - Bij schippersvereniging Sterreschans Doornenburg heeft een bestuurswisseling plaatsgevonden.

Voorzitter Henk van Loenen had aangegeven dat hij, na negen jaar als voorzitter, een stapje terug te willen doen. Tijdens de geanimeerde ALV werd Henk door de secretaris / penningmeester Peter van Megen toegesproken en bedankte Henk voor zijn inzet als voorzitter van Sterreschans en overhandigde als dank een envelop met inhoud.

Henk blijft als bestuurslid actief en kreeg een welverdiend applaus. Als nieuw bestuurslid werd Jaap Stienstra unaniem gekozen en zal als voorzitter het roer over nemen. "Op www.schippersverenigingsterreschans.nl kunt u de verenigingsactiviteiten, foto’s en filmpjes bekijken. De volgende verenigingsavond is op vrijdag 31 januari. Een ieder die interesse heeft in de binnenvaart is welkom.

Lingewaard Dijkmagazijn: activiteiten in kerstvakantie

BEMMEL - Het Dijkmagazijn is op maandag 30 december en op donderdag 2 januari geopend van 9:00-12:00 uur

"Kom kijken in het kleine maar fijne natuurmuseum in Bemmel, met verschillende activiteiten zoals: uilenballen uitpluizen, fotospeurtocht door het dijkmagazijn, voeldozen, raad het dier en doe een (kerst) wens voor de natuur. Voor de papa's en mama's (en iedereen die het aandurft) is er een quiz om de kennis over de natuur te testen! Kortom: noteer in je agenda, dit wil je toch niet missen? De toegang is gratis."

Het Dijkmagazijn is het gemakkelijkste te bereiken per fiets, adres Waaldijk 1 in Bemmel. Auto's parkeren bij de parkeerplaats bij de Veldschuur en met de trap de dijk op naar het Dijkmagazijn.

Tot dan! Namens de medewerkers van Stichting Lingewaard Natuurlijk