Kerstviering 2019. (foto: Henk Sluiter)
Kerstviering 2019. (foto: Henk Sluiter)

Kerstviering Sasa vrolijk en ingetogen

ANGEREN - De zaal was feestelijk versierd en de Sasa-deelnemers werden vriendelijk verwelkomd door leden van het bestuur.Ondanks het slechte weer was de opkomst groot.

De ruim 130 deelnemers lieten zich de koffie met kerstbrood dan ook prima smaken. Het koor Zang en Vreugde had er weer veel zin in. Met verschillende kerstliedjes werd de zaal in kerststemming gebracht en in haar toespraak refereerde dominee Els de Clercq aan de saamhorigheid die dat uitstraalde, maar ook aan de warmte en de kou die bij kerstmis horen.

Ze illustreerde dat met de parabel van de boer die op zijn land een bronzen klok vond die door de bevolking in een mooie klokkentoren gebouwd werd en door zijn geluid de mensen verbond. Echter de boze Tsaar vernielde de klok. Als door een wonder veranderden de scherven in klokjes en werden verdeeld onder de mensen en de stem van de klok klonk voort.

In de pauze werden de consumpties rond gebracht waarbij het 'advocaatje met slagroom' niet ontbrak. En natuurlijk werd er weer veel gepraat.

Pastor Janine Kallen sprak over medemenselijkheid. Aandacht en zorg aan een ander geven en dat het zo belangrijk is om iets voor een ander te betekenen. Ondertussen waren er liedteksten uitgedeeld en bij het tweede optreden van het koor werd er door de zaal naar beste vermogen meegezongen.

En toen was het tijd voor de soep en nadat ook het broodje kroket was geserveerd sprak de voorzitter het slotwoord en wenste alle aanwezigen een gelukkig kerstfeest en een gezond nieuwjaar. Bij het weggaan kreeg elke deelnemer een mooie kerstster mee naar huis.