Afbeelding
Foto:

Ingezonden brief

Op ieders gezondheid, en zeker op de mijne!

Bemmel, 26 december 2019

Hallo,

Mijn naam is Willem Wenting (73) en ik wil aandacht voor een probleem.

Ruim zes jaar geleden werd bij mij uitgezaaide prostaatkanker geconstateerd. Met diverse therapieën houden ze me in het Radboud Ziekenhuis in leven. Momenteel is mijn kanker 'onder controle', maar er is helaas een niet-onbelangrijke bijwerking: een rugwervel is broos geworden, daardoor ingezakt en drukt op de zenuw die het lopen aanstuurt. Gelukkig heb ik geen pijn, maar ik kan ineens niet meer zonder hulpmiddel lopen.

Na een paar korte bestralingen kom je thuis met een gipskorset en een lichaam dat tijdelijk is gedrogeerd. Door pilletjes leef je heel intens, je wilt van alles, en wel... meteen! Een invalidenparkeerkaart en een lichtgewicht rolstoel moet toch geen probleem zijn om dat binnen een week in huis te hebben? Je ben immers in het bezit van de brief van de neuroloog naar de huisarts waarin heel medisch jouw problematiek is geformuleerd.

Je hebt de gemeente nodig, het WMO-loket en al heel snel raak je gefrustreerd. Je wordt kwaad, woedend. Je vrouw trouwens ook en je wilt actie!

Een ingezonden brief? Doet iedereen al. Een brief naar de burgemeester? Ik ga voor een ludieke actie.

PRIJSVRAAG: Op welke datum heeft Willem zijn lichtgewicht rolstoel in huis?

Deelname via wcg1946@gmail.com. Vermeld je antwoord, minstens je voornaam of initialen en graag je leeftijd. Insturen voor 2 januari. Prijsje: een omfietswijn of chocolade. Heb je ervaring met de WMO en wil je die delen? Mail naar wcg1946@gmail.com. Fijne jaarwisseling en tot het volgende Gemeente Nieuws.

Willem Wenting, Bemmel.