TOP-film: The Guernsey Literary Society (2D)

BEMMEL - Ook in het nieuwe jaar heeft TOP weer mooi films op de rol staan. Zo draait op donderdag 9 januari de film The Guernsey Literary Society.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog wordt op een klein eilandje aan de kust van Normandië een leesclub opgericht, de ‘Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society’. De leden van deze club proberen de akeligheden van de bezetting te ontvluchten met behulp van boeken. In 1946, nadat de Duitsers zijn verslagen en de bevolking van Engeland langzamerhand de gebruikelijke gang van zaken weer oppakt, komt de vrolijke jonge schrijfster Juliet Ashton in aanraking met deze bijzondere leesclub. Ze reist af naar het eiland en komt elke dag steeds meer te weten over het wel en wee van deze enthousiaste lezers en geniet van haar ontluikende liefde voor de aantrekkelijke varkensboer Dawsey Adams (Michiel Huisman).

Aanvang 20:00. Kaartjes kosten 7,00 en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.