(foto: SV Angeren TV)
(foto: SV Angeren TV)

Overige clubs verlengen met oefenmeesters

Alle trainers Betuwse eersteklassers weg

De trainerscarrousel in het regionale amateurvoetbal is weer gaan draaien. Wat direct in het oog springt is het vertrek van alle trainers bij de Betuwse eersteklassers. Zowel Sc Bemmel als De Bataven als RKHVV mag op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Bij het merendeel van overige Betuwse clubs blijven de trainers juist aan.

Tekst: Hans Schmeinck

In de eerste klasse E neemt Sc Bemmel na dit lopende seizoen afscheid van Ronald Grotenbreg. De voormalig trainer van onder andere Jonge Kracht en De Bataven promoveerde afgelopen zomer in zijn eerste seizoen bijna met Bemmel. In zijn tweede en dus laatste seizoen alweer zijn de roodzwarten momenteel subtopper. De in Huissen woonachtige oefenmeester wordt overigens gelinkt aan RKHVV. ,,De club heeft inderdaad wel geinformeerd'', aldus Grotenbreg.

Bij de uit de hoofdklasse gedegradeerde Huissense club stapt hoofdtrainer Marc Otten na een seizoen al op. De 'blauwen' zijn ook subtopper in 1E maar Otten heeft aangegeven zijn functie bij RKHVV moeilijk te combineren is met zijn werk als (jeugd)trainer bij NEC.

De andere Betuwse eersteklasser, het eveneens uit de hoofdklasse gevlogen De Bataven, startte moeizaam, maar heeft aan de hand van Rob Bouman de weg omhoog gevonden en staat vierde. Maar komende zomer vertrekt Bouman na 4,5 jaar toch.

Verlengen

De dit seizoen bij Spero debuterende Kevin van Veen plakt er nog een seizoen aan vast in Elst, subtopper in 2I. Bij DVOL in Lent (3D Oost) verlengde Michael Brussen zijn contract vorig jaar al met twee jaar. Klassegenoot HAVO zal naar alle waarschijnlijkheid verder gaan met Fred Razing. 'Mister HAVO' is nu bezig aan zijn eerste seizoen van zijn vierde (!) periode als trainer in Haalderen.

In 3D West staat RKSV Driel onder in de middenmoot, maar het klikt wel met debuterend trainer Adrie van Roosmalen. In 4D won GVA met 'nieuwbakken' trainer Johan Scholten alle elf duels en zijn trots koploper. Sportief is er geen aanleiding dat de Doornenburgse club niet wil verlengen. Scholten zelf denkt dat er begin januari witte rook zal zijn.

Hij laat zijn vorige club, Jonge Kracht, onder zich. Zijn opvolger René Knuiman heeft al aangegeven te willen bijtekenen. Hij lonkt naar een lang(er) dienstverband. Bij klassegenoot en subtopper Angeren zijn ze helemaal happy met de debuterende Gerrit-Jan Barten (foto). Hij heeft verlengd tot in 2021.

Van OSC (4E) is nog niet bekend of het doorgaat met trainer Ed Hagen (eerste seizoen). Dat geldt ook voor de vijfdeklassers SDOO in Heteren met de debuterende clubman Etiënne Jansen en SVHA (Michel van Leijen, tweede seizoen) in Herveld-Andelst. Meestal worden contractverlengingen (of nieuwe trainers!) bekend gemaakt op de nieuwjaarsrecepties van/bij de verenigingen.

                                        

[kader]

Trainers zaterdagclubs

Excelsior Zetten staat onderin 3A, maar trainer Marcel Nijenhuis blijft aan, want contract voor onbepaalde tijd. In 4B is Dodewaard tweede en dat zou voor zowel club als trainer Henk Stuivenberg reden kunnen zijn om samen een vierde seizoen in te gaan.

Verwacht wordt dat Johan Hendriks bij klassegenoot Elistha aanblijft, hij volgt de cursus UEFA III en wordt gesecondeerd door zijn voorganger Gert van Haaren. Nog niet bekekend is of Heino Zegveld bij nummer laatst EMM Randwijk bijtekent en dat geldt ook voor Bert Willemsen bij laagvlieger Sc Valburg.