Afbeelding
Foto:

Trainen met en na kanker

ANGEREN - Vermoeidheid, een mindere conditie, krachtsverlies en bewegingsbeperkingen van gewrichten zijn veel voorkomende klachten bij personen met of na kanker.

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat extra trainen bij kanker zeer zinvol is. Het vermindert vermoeidheidsklachten, verbetert uw kracht en conditie en herstelt weer enigszins het vertrouwen in uw lichaam. Hervatten van uw werk, hobby's en dagelijkse bezigheden kan hierdoor vergemakkelijken. Vóór de behandeling in het ziekenhuis kan het fijn zijn om zo fit mogelijk deze periode in te gaan.

Kanker en fysiotherapie
Bij ons in de praktijk bieden wij de mogelijkheid om patiënten met kanker te begeleiden. Zowel vóór, tijdens als ná de behandelperiode in het ziekenhuis. Wij hebben twee fysiotherapeuten die hier speciaal voor zijn opgeleid. Ook oedeemtherapie behoord tot de mogelijkheden. Oedeemtherapie is een speciale vorm van behandelen met als doel het afdrijven van vochtophoping. Deze lymfedrainage wordt vaak ingezet ná operaties en/of behandelingen als gevolg van kanker.

Wat kunt u verwachten?
We beginnen met een intakegesprek waarin we met elkaar kennismaken. We bespreken waar u bij uw ziekte tegenaan loopt en nemen de behandel- en trainingswensen met u door.

Aan de hand van het eerste gesprek stellen wij samen met u uw persoonlijke behandeldoelen vast. Daarna wordt er een keus gemaakt voor een:Individuele behandeling: bijv. bij schouderklachten ná borstkanker. Houdings- en ontspanningsoefeningen.Groepstraining: hierbij werkt u één of meerdere keren per week in een groepje aan uw persoonlijke doelen. Ieder werkt op zijn/haar eigen niveau.

Verder zijn wij aangesloten bij het Oncologie Netwerk Huissen, waardoor doorverwijzing naar andere disciplines in de regio, makkelijk is.

Kosten:
Met een verwijzing van uw arts of specialist wordt fysiotherapie bij oncologie deels of geheel vergoedt door uw zorgverzekeraar. Informeer dit nader bij ons of raadpleeg hiervoor uw polis of zorgverzekeraar.

Heeft u interesse of vragen dan kunt u altijd bellen of kom gewoon even langs in onze praktijk.

Hoofdlocatie Angeren

Tel:         026-325 52 72

E-mail:         info@mvanderploeg.nl

Website: www.fysiotherapievanderploeg.nl

Onze oncologie specialisten zijn Inge Hendriks en Odile Gralike.

Onze oedeemtherapeut is Meike Jonker